u bent hier: VoorpaginaForumDiscus VissenZiekte verschijnselen en behandeling › zieke discus?

zieke discus?

Beste discus lief hebbers,

Ik heb 5 discussen in mijn bak zitten nu is het zo dat 1 van mijn discus al een aantal dagen een dikke buik heeft en zins gisteren niet meer eet en zich een beetje afzonderd van de andere vier ook heeft deze last van witte ontlasting.
nu wil ik niet direct naar medicijnen grijpen maar ben bang dat dit wel nodig is, zou iemand mij kunnen vertellen wat er met mijn vis aan de hand kan wezen en wat ik er tegen kan doen..
Mijn waterwaardes zijn als volgt: ph 7
kh 6
gh 10
no3 10
po4 1
De andere vissen zien er wel gezond uit en eten ook prima, mijn bak is een juwel trigon 350 en ik ververs zo,n 2 keer in de week 20% van het water, verder krijgen de vissen zo 3a4 keer per dag te eten wel teverstaan witte mug, artemia, krill, zwarte mug, droog voer,runderhart.
dit probeer ik zoveel mogelijk af te wissen..
Hoop dat iemand mij kan helpen :fronw: .

M.V.G. Raymond
 
Foto van de vissen,en ontlasting? Flagelaten zou kunnen.
 
Hoi Raymond, kun je een foto maken.
 
De vis voelt zich niet goed. Dat is duidelijk. Witte ontlasting, zou flagelaten kunnen zijn. Ik denk dat je het beste Rob de Fouw kan benaderen. Hij is de specialist.
 
Het lijkt me eerder een verstopping van de darm.
Een andere mogelijkheid is buikwaterzucht, als dit zo is dan zie je vaak ook uitpuilende ogen, ik zie dit niet op de foto's, maar blijf dat wel goed in de gaten houden.
Verstopping kan je niet zo veel aan doen, als je een quarantaine bak heb kan je hem in een bad met epsomzout zetten (magnesiumsulfaat), 3 flinke eetlepels op 100 liter, soms helpt dit.
Ik zou in ieder geval even niet voeren, het verdwijnt als het niet te erg is vaak vanzelf.
Discusvissen info in aanbouw
bedankt voor de reacties,

ik wacht het inderdaad nog even af, uitpuilende ogen heeft hij inderdaad nog niet maar zal er goed op letten.en als hij buikwaterzucht zou hebben zouden de schubben toch ook naar buiten moeten staan? dit is hier niet het geval.
heb wel een quarantaine bak staan inderdaad, hoe lang moet de vis er ongeveer inblijven als ik kuur met epsomzout toepas en is dat zout zo te verkrijgen ergens?

groeten raymond
 
Epsom zout is maagzout, de meeste wat ouderwetse drogisten verkopen dat.
Het helpt niet altijd, maar vaak werkt het goed laxerend, waardoor de verstopping verwijnt.
Bij buikwaterzucht staan inderdaad vaak de schubben naar buiten maar dit is lang in alle gevallen niet zo.
Het kan dus heel goed toch buikwaterzucht zijn zonder uitstaande schubben.
Als je de ogen uit ziet puilen is het zaak snel te handelen, behandelen met antibiotica is dan de enige optie.
Een nifurpirinol houdend middel werkt vaak redelijk en is goed verkrijgbaar bij de aquariumzaken.
Discusvissen info in aanbouw
he rob bedankt voor de snelle reactie ik kijk het nog eventjes aan of het misschien vanzelf weg gaat en anders gaan we naar de drogist.
zal er zekers goed op letten of de ogen niet uitpuilen.

groeten raymond
 
gaat net het licht aan van de bak zie ik dat de dikke buik van mijn vis een stuk minder is geworden gelukkig maar hij nog steeds witte ontlasting heeft .
kijk ik iets verder heeft mijn andere discus dat ook, heb de foto,s van die vis ook op mijn album gezet hoop dat iemand mij kan vertellen wat hier aan de hand is..
was er trouwens vergeten bij te zetten dat deze twee vissen er als laatste in zijn gekomen zo,n maand geleden. heb deze vissen 5 weken in quarantaine gehad en deze leken toen kern gezond en de vissen aten ook goed. na de derde week quarantaine ben ik begonnen met water van mijn grote bak naar het quarantaine bakje over te hevelen dit met kleine beetjes 1x per dag na de 4 de week ben ik dit ook andersom gaan doen van mijn quarantaine naar de grote, dit leek allemaal zonder problemen te gaan dus heb ik de vissen na 5 weken overgezet.
volgens mij heb ik alles goed gedaan (veel gelezen opt forum natuurlijk ) maar nu lijkt het alsnog fout te gaan
 

Antwoord toevoegen

U dient eerst in te loggen voordat u berichten kan plaatsen.

Statistieken

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 112 gasten online.

Op ons forum hebben wij 7518 topics en 95636 berichten.